Om Jonstrup Jazz

Velkommen i det grønne!
Jonstrup Jazz Festival falder hvert år den tredje weekend i august. Sådan har det været siden 1996, og hvert år danner det tidligere Jonstrup Seminarium idylliske rammer om festivalen i den lille landsby ved flyvestationen.
Det er både en fejring af god musik, en byfest for hele familien og en mulighed for at danse sommeren farvel eller bare vippe med tæerne, mens man nyder kunstudstillingen, en stille øl eller de mange andre sjove og hyggelige tilbud, der er faste programpunkter år efter år. Det er netop kombinationen af glade børn og voksne, dejlig musik og i det hele taget hyggelig stemning, der gør Jonstrup Jazz Festival til noget ganske særligt.
Vel mødt.

Musikken er central for festivalen og Jonstrup Jazz lægger vægt på at præsentere et varieret og publikumsvenligt musikprogram af høj kvalitet inden for forskellige genrer af jazz, blues, soul, funk og verdensmusik.

Udover musikprogrammet er der spændende børneaktiviteter med bl.a. hatte-teater, børnejazz, sanglege for de små, rollespil og billedskole arrangeret af Jonstrup Billedskole og kunstudstilling, hvor lokale kunstnere udstiller.

Historie

Foreningen Jonstrup Jazz blev dannet i maj 1996 på initiativ af Ole Sterndorff, som selv er aktiv jazz-musiker.

Ole

Året i forvejen havde Værløse kommune købt det gamle Jonstrup Seminarium af Flyvevåbnet, der gennem nogle år havde anvendt komplekset til at huse Flyvevåbnets Officerskole. Bygningerne havde stået tomme som spøgelseshuse siden Flyvevåbnet flyttede, og overalt i kommunen – og især i Jonstrup – var der store diskussioner om seminariebygningernes fremtidige anvendelse.

Ole Sterndorff indkaldte et par udvalgte jonstrupborgere, Eivind Fruelund og Peter Greve, til et møde i sin hule i kælderen, hvor han forelagde sin ide om at lave en jazzfestival i de ubenyttede bygninger.

Ideen var selvfølgelig god nok og midt i juni kunne vi tage fat på planlægningen, og minsandten om ikke det lykkedes at skaffe musik, øl, legeredskaber til børnene, mad, arrangere maleriudstilling m.v. på under 2 måneder.

Fredag den 9. august 1996 præcis kl. 19.00 stod Fessor og hans Big City Band på denne skønne sommeraften på ladet af Faxe’s ølvogn, som vi havde lånt til scene.

Den første Jonstrup Jazz Festival var en realitet!

Om efteråret blev festivalen fulgt op med 6 jazzklub arrangementer i Jonstruphus i månederne oktober, november, februar, marts og april.

Jazz festivalen og de 6 jazzklubaftener er efterhånden blevet vort faste årsprogram. Jazzklub aftenerne starter ofte med spisning. Priserne både for mad og for drikkevarer er overkommelige – næsten toldfrie. Vi vil hellere have mange medlemmer og gæster ind til vore arrangementer, end at skrue priserne op. Det giver den bedste stemning.

Siden da er der hvert år blevet afholdt jazzfestival i den skønne gård imellem de historiske bygninger. Konceptet er stadig det samme: Masser af god musik, mad og drikke og glade voksne og børn fra Jonstrup og en omegn, der som årene er gået er blevet større og større.

Scroll to Top